BioLogic   MOS-500 Spektropolariméter – Miért különleges?

Kezdjük az adataival.

A MOS-500 innovatív és szabadalmaztatott háromfokozatú hullámhossz-választó rendszert használ, kikerülve a hagyományos prizma alapú monokromátorok korlátait.

Az egyedi felépítés kiemelkedő teljesítményt nyújt hullámhossz-tartományban, érzékenységben, pontosságban, sebességben és modularitásban.

A működési költség is csökken, mivel a MOS-500 esetében csak akkor szükséges a nitrogénnel történő öblítés, ha az optika 195 nm alatt dolgozik.

Egy szabványos kettős lámpa doboz hozzájárul a rendszer kényelméhez, és egy opcionális volfrámlámpa fokozza az IR teljesítményt.

Moduláris kialakításának köszönhetően a MOS-500 sokkal több, mint egy CD spektrofotométer. Többszörös detektálási módok és számos tartozékok, a stopped-flow-tól az ORD-ig állnak rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik a rendszer alkalmazkodását különböző kutatásokhoz.

 

ÁLTALÁNOS SPECIFIKÁCIÓK

 • 163-950 nm és 0 nm (fehér fény) (max. 1200 nm-ig opcionálisan)
 • Kettős fényforrás: szuper csendes 150 W Xe és Xe (Higany) léghűtéses,
  volfrám lámpa rendelhető opciósan (léghűtéses)
 • Monokromátor: szabadalmaztatott kromatikus megvilágítási rendszert egy új kettős rácsos kialakítással
 • ± 0,1 nm-es hullámhossz pontosság teljes hullámhossz tartományban
 • Nitrogéngáz öblítés csak <195 nm-es vizsgálatnál (optika károsodásának veszélye nélkül), nagy hatékonyságú N2 felhasználás
 • Peltier hőmérséklet-szabályozás 0,01 ° C pontossággal (dupla hőmérséklet szenzor)
 • Felülmúlhatatlan alapvonal (baseline) stabilitás
 • CD felbontás 0,00001 mfok
 • CD jel linearitása: 3 Abs
 • CD tartomány: alap verzió ± 7,500 mfok, módosított ± 8,000 mfok
 • Fotometriás tartomány: 0-3 Abs között maximális pontosság, 5 Abs-ig csak pontosságvesztéssel
 • Fotometriás pontosság: ± 0,001 Abs
 • Gyors és érzékeny
 • Szabványos érzékelési módok: CD / Abszorbancia / HV, Fluoreszcencia, FD / CD, fluoreszcencia anizotrópia és polarizáció, LD, HPLC-CD
 • Választható módok (opcionálisan): NIR-CD, ORD, DR-CD, Stopped-flow mérések és titrálás, Emissziós fluoreszcencia
 • Vezérlés: mérés, programozás, ellenőrzés, adatfeldolgozás Biokin szoftver segítségével
 • Méretek 139 x 32 x 39 (cm, szélesség x mélység x magasság)
  Súly 35 kg

MIÉRT KÜLÖNLEGES A MOS-500 SPEKTROPOLARIMÉTER?

 

Felülmúlhatatlan stabilitás
A szuper zajtalan fényforrás és az ultra stabil optika és elektronika kombinációja a MOS-500-at a legstabilabb spektropolariméterként pozícionálja a piacon, amelyik teljes nagyságrenddel veri a konkurenseket. Ideális mérésekhez és titrálásokhoz, amelyek órákig tartanak.

A MOS-500 egyesíti a szabadalmaztatott kromatikus megvilágítási rendszert egy új kettős rácsos kialakítással, amelyek biztosítják a széles hullámhossztartományt, diffrakciós hatékonyságot és pontosságot. Az UV-től a NIR-ig terjedő fény eloszlása homogén módon történik (prizmával a fény diszperziója kisebb a VIS / NIR tartományban, ami a hullámhossz-felbontás csökkenéséhez vezet).

 

Ez az óriási előny lehetővé teszi a spektrumok regisztrálását UV / VIS –től  NIR-ig, anélkül, hogy változtatnánk a rés apertúráját (ez nem lehetséges a prizmás monokromátorokkal felszerelt spektrométerrel). Ennek következtében a jel-zaj arányt nem befolyásolja a résnyílás csökkenése, és a spektrum könnyen regisztrálható.

 

Alacsony zajszint

Az optikai komponenseket és a formatervezést nagyon gondosan végezték a legjobb minőség, a hosszú élettartam és a hatékonyság érdekében. Az optikai útvonal optimális, így maximális a fény mennyiség éri el az érzékelőt a távoli UV-től egészen a NIR -ig. A fotosokszorozó detektort úgy választották, hogy a legmagasabb érzékenység biztosítsa a távoli UV-től 950 nm-ig. A széles hatósávú érzékelő lehetővé teszi a rendszer alkalmazását kompromisszummentes fluoreszcens mérésekre, így a MOS-500 sokoldalúbb és költséghatékonyabb műszer, mint a konkurensei. Opcionálisan PMT-k telepíthetők specifikus alkalmazásokhoz szükség esetén és ehhez nem kell hardver frissítés.

Dupla fényforrás

A MOS-500 Xenon / Xe (Higany) kettős fényforrással működik. A xenon lámpát előnyben részesítjük az UV-Vis számára és a higany lámpát egy adott hullámhosszú alkalmazáshoz.

A felhasználó néhány másodperc alatt válthat lámpát, csak egy kart kell kihúzni (vagy visszatolni) a lámpa kezelése vagy újbóli beállítása nélkül. Ez az egyedülálló technológia különösen hasznos az S / N arány optimalizálására. Az ilyen rendszer különösen értékes, ha több felhasználó is használja a műszert a laborban. Csak a MOS-500 kínálja ezt a lehetőséget!

A MOS-500 opciósan volfrám szálas lámpákkal is lehet rendelni 75 W-tól 200 W-ig különböző alkalmazási igényeknek megfelelően.

 

Nincs szükség N2 öblítésre 195 nm fölött

 

Klasszikus CD mérőműszerek gyártói a nitrogénnel történő öblítést kötelezőképpen alkalmazzák a  CD mérések során. A fő ok az, hogy el kell távolítani az oxigént és csökkenteni annak fényelnyelését a távoli UV-tartományban. Ez fontos, ha a hullámhossz rövidebb, mint 195 nm, de az N2-öblítés haszontalan 195 nm-töl egészen a  NIR-ig.

 

Egy másik ok az, hogy meg kell védeni az UV által oxigénből generált ózontól származó reflexiós bevonatokat, és más részeket.

A MOS-500 konstrukciója jelentősen csökkenti a nitrogénnel történő öblítés szükségességét. A lámpatartóban nincsenek fókuszáló tükrök, így nincs kockázat az optika szemszögéből. A gázadagolás három területre van osztva: a fényforrás, az optikai pad és a mintakamra. A készülék hermetikusan van zárva, így a nitrogén adagolást le lehet állítani 20 perc üzemelés után a fényforrás részben és az optikai pad részben így biztosítva a kiemelkedően stabil méréseket a távoli UV tartományban.

Ez a megoldás drasztikusan csökkenti a nitrogén fogyasztást a rendszer öblítésére, más típusú műszerekhez viszonyítva.

 

Nagypontosságú hőmérsékletszabályozás

 

Peltier elemeket, amelyekkel szabályozzuk a cella hőmérsékletét a Bio-Logic-nál gyártjuk, és nem importáljuk más cégtől. Mi nem javasolunk olyan rendszert, amelyik csak a cella hőmérsékletmérését végzi. Úgy terveztük a rendszert, hogy két hőmérséklet-érzékelővel legyen felszerelve: egy szonda a Peltier-elemnél és egy szonda a küvettába merülve. A hőmérséklet szabályozását a mintán végezzük (ez egyedülálló), következésképpen NINCS hőmérséklet túllépés, és a minta hőmérsékletének függvényében megfigyelt denaturáció pontos! A ciklusok és a hőmérsékleti lépések nagyon gyorsan beprogramozhatóak a Biokine szoftver segítségével.

 

Az elektronikus hardver védelmét úgy határozták meg, hogy növeljék a peltier elem élettartamát, és elkerüljék az üzemeltető hibájából eredő következményeket (például nincs vízfürdő csatlakoztatva). Ha a peltier elem hőmérsékleti gradiense magasabb, mint 40 ° C a peltier két oldala között (a peltier elem károsodását váltja ki), a védelem aktiválódik, és a peltier hőmérsékletét visszaállítja 20 ° C-ra.

Minden egyes hőmérsékleti lépésben CD-t a spektrum automatikusan mérhető. Egy adott hullámhosszon hőmérséklet stabilitási mérések is elvégezhetőek, közvetlenül mérve a CD jelet a hőmérséklet függvényében, amelyekből például a fehérje termodinamikai tulajdonságainak a meghatározására (Tm, ΔCp, ΔS).

Az alábbi rajzon, példaként, bemutatjuk a lizozim denaturálással kapott adatokat a MOS-500-n mérve a peltier elem felhasználásával.

Többcellás Peltier Hőmérséklet szabályozó
A MOS-500 szállítható egy 4 cellás Peltier-el hőmérséklet szabályozó rendszerrel, amellyel párhuzamosan 4 minta szabályozható és mérhető. Minden cellának megvannak a maga mágneses keverője. A működési tartomány -40 ° C – 105 ° C-ig kivitelezhető keringető hűtőegységgel.
A többcellás hőmérséklet-szabályozót a Biokine szoftverrel lehet vezérelni vezérelve, beleértve a cellák pozícióját a fénysugárhoz viszonyítva, a hőmérséklet változtatását vagy az egyszerű hőmérséklet szkennelést.

Intuitív szoftver

A MOS-500 és az összes tartozék teljesen vezérelhető a Biokine szoftverből. Az akvizíció paraméterei
kiválaszthatóak egy ablakból a kísérlet könnyű tervezéséhez. Az adatfájlok különböző formátumokban menthetők el belső elemzésre, vagy könnyen exportálhatóak másodlagos, például szerkezeti elemző szoftverrel történő feldolgozásra.