Biztosítsa potenciosztátja jövőjét, öntelepülő belső erősítőkkel.

BioLogic Premium Potentiostat Boosterek: Plug and play megoldás

A BioLogic belső erősítők ( boosterek) széles választékát kínálja prémium potenciosztátokhoz/galvanosztátokhoz ( https://ec-labor.hu/kategoria/potenciosztat-galvanosztat/ ). Mindegyik erősítőt speciális alkalmazásokhoz fejlesztették ki, és különösen fontosak az energiatranszformáció területén, ideértve az akkumulátorokat, az üzemanyagcellákat, a fotovoltaikus/napelemeket és az elektrolízist. A cellatípusok közötti nagy eltérések miatt a Premium boosterek különböző feszültség- és áramtartományokkal rendelkeznek:

  • ± 1 A / ± 48 V
  • ± 2 A / ± 30 V
  • ± 4 A / [-3; 14 V]
  • ± 10 A / [-1; 6 V]

Jövőbiztos belső erősítők – egy moduláris öntelepítő rendszer, amely lehetővé teszi, hogy potenciosztátja alkalmazkodjon az Ön kutatási igényeihez.

A BioLogic Premium boosterek közvetlenül a műszer házába vannak csatlakoztatva, ugyanúgy, mint a potenciosztát kártyák, így moduláris konfigurációt eredményeznek. Ez a moduláris megközelítés lehetővé teszi a vizsgált cella megváltoztatását anélkül, hogy másik műszerre kellene váltania.

Példa: A plug-and-play megközelítés megkönnyíti az alaplapok cseréjét, ha szükséges, hogy megfeleljen egy új kutatási igénynek. Például lehetséges, hogy az egyik csatornás kártyát egy 1 A-es táblához csatlakoztassa az érmecellák tanulmányozásához, majd cserélje ki egy másik 10 A-es erősítőkártyára, hogy szükség esetén, egy hengeres cellán működjön.

Ezt bármikor megteheti saját maga, nem csak akkor, amikor megvásárolta a potenciosztátot (a vásárlás helyén). Ez azt jelenti, hogy a potenciosztát az Ön kutatási igényeivel növekedhet. A folyamat gyors és egyszerű, mindössze 10 percet vesz igénybe egy új booster hozzáadása.

 

Felhasználói eset: akkumulátoros alkalmazás

Vegyünk egy felhasználót, aki VMP-300 alvázzal dolgozik a laboratóriumában. Kezdetben egy 30 mAh körüli kapacitású LIR2032 érmecellán szeretne kísérleteket végezni: egy szabványos csatornakártya használható erre a célra.

Azonban valamikor később ugyanez a felhasználó egy 26650-es hengeres típusú akkumulátorral szeretne dolgozni, amelynek kapacitása körülbelül 3 Ah. Tehát egy további 10 A-es erősítő kártyát helyez a potenciosztátba/galvanosztátba, hogy az áramtartományt 10 A-re növelje. De ha később  még egy 30Ah-s tasakcella tanulmányozását is tervezi,  szüksége lesz három 10 A-es erősítő kártyára a VMP-300 alvázán párhuzamosan.

Felhasználói eset: Üzemanyag cella tesztelése

Egy laboratórium a protoncserélő membrán üzemanyagcellák (PEMFC) aktív membránjának tervezésén dolgozik. A kutatók eleinte 5 cm² aktív területű membrán prototípusokat gyártanak, hogy igazolják hatékonyságukat. A PEM áramsűrűsége akár 2 A/cm² is lehet, vagyis csak egy 10 A-es erősítőkártya használható erre a célra. Amikor a tervezést a koncepció bizonyítási szakaszában validálják, méretnövelést hajtanak végre a 25 cm²-es üzemanyagcellákon való használathoz. Geometriája miatt ez a prototípus akár 50 A-t is igényelhet. Így párhuzamosan öt 10 A-es booster kártyát adnak hozzá.

 

 

Megjegyzés: Csak azonos típusú (egyenértékű erősítő teljesítményű) erősítőket lehet párhuzamosan hozzáadni. A különböző booster modellek nem keverhetők párhuzamosan a feszültség és az áramerősség növelésére. 2 A-es erősítőt nem lehet párhuzamosan hozzáadni egy 10 A-eshez. További részletekért lásd alább.

 

Növelje az eszköz hatókörét

Az elérhető maximális áramerősség növeléséhez párhuzamosan kell felvenni a booster kártyákat, azonos erősítő névleges értékkel. Két erősítőkártya párhuzamos hozzáadása a rendelkezésre álló áramot 2-szeresére szorozza, és így tovább.

Ez azt jelenti, hogy továbbra is használhatja az EIS-t a BioLogic Premium boosterekkel, és akár 15 erősítő is hozzáadható párhuzamosan, lehetővé téve a Premium potenciosztát kapacitásának akár 150 A-re történő növelését.

Semmi mást nem kell tenni a konfiguráció terén, mivel az EC-Lab® automatikusan és azonnal észleli az új konfigurációt. Ez olyan könnyű.

 

További információ: Munkavégzés EIS és nagy teljesítményű alkalmazásokkal

Az EIS frekvenciatartomány specifikációi különösen fontosak az energetikai alkalmazásokban, de valódi technológiai kihívást jelentenek a potenciosztát tervezése és fejlesztése szempontjából. A BioLogic Premium belső booster kártyákat úgy fejlesztették ki, hogy lehetővé tegyék a nagyfrekvenciás (akár megahertzes) méréseket, amelyek fontos kutatási lehetőségekhez vezethetnek, különösen a nagy teljesítményű rendszerek esetében. Olvassa el a következő cikket: Az elektrokémiai impedancia spektroszkópiai mérések minőségének biztosítása nagy teljesítményű rendszereken

Kulcsszavak:  boosters,  premium potentiostat,  potentiostat,  energy,  battery , Premium range boosters

 

Ez a cikk a BioLogic oldalán publikált https://www.biologic.net/topics/understanding-internal-premium-boosters/ cikk alapján készült.