EIS és Li akkumulátorok szűrés-tesztelése

EIS and Battery Screening./https://www.biologic.net/topics/eis-and-battery-screening/

 

A Li akkumulátorok szűrése (screening) alapvető folyamat, amely jelen van az akkumulátor értékláncának gyakorlatilag minden szintjén, a K + F-től a második életéig. A K + F szakaszban például a legjobb akkumulátor-vegyületek kiválasztására és validálására használják. A szűrést arra is alkalmazzák, hogy kiválasztják a megfelelő elemeket az egyes specifikus alkalmazásokhoz, valamint a kísérleti vizsgálatok validálásához.

A szűrési folyamat gyakran magában foglalja az akkumulátor elektromos tesztelését töltési / kisütési ciklusokon keresztül. Ezekben a ciklusokban a különböző paramétereket mérnek meg és / vagy kiszámítanak paramétereket, amelyek alapján becsléseket és értékeléseket lehet végezni a későbbiekben.

Alap tesztelési mérések LI akkumulátornál

A szűrési folyamat egy többlépcsős kiválasztási folyamat alkalmazásával szerveződik, amely számos egyszerű akkumulátor teszteléssel kezdődik (például kapacitás, belső ellenállás vs. ciklusok) több akkumulátoron, olcsó műszerek vagy akkumulátor tesztállomások felhasználásával. Ezután, miután kiválasztották a legjobb elemeket, fejlettebb tesztelésen eshetnek át (EIS, dQ / dV stb.), Olyan drágább mérőeszközökkel, mint például a potenciosztátok.

De mi van, ha ezeket a teszteket ugyanazon műszeren lehet elvégezni ugyanazon vizsgálat alatt? Képzelje el, hogy milyen hatékonyságot lehet elérni időben és pénzben…

 

 

Alapvető mérések és korszerű EIS szűrés: Mindent összehozhatunk…

 

Az elektrokémiai impedancia-spektroszkópia (EIS) egy gyors (a folyamat néhány percet is igénybe vehet), nem tolakodó mérés, amely hatalmas mennyiségű akkumulátor információhoz fér hozzá. Az EIS-képességet nyújtó akkumulátor töltő/kisütő tesztállomások használata idő- és pénzmegtakarítást eredményezhet, ha mind a szokásos, mind a fejlett méréseket, például az EIS-t ugyanazon a műszeren futtatja. Hatalmas hatékonyság növekedés mind műszaki, mind munkafolyamat-szempontból lehetséges, ha több tesztet végeznek ugyanazon akkumulátoron, egyidejűleg.

Spectrum analizis

Ezenkívül, még ha az adatokat nem is eredetileg használják fel, az EIS spektrumokat később is meg lehet vizsgálni, lehetővé téve további jellemzést, ha szükséges. Az egyszerűtől a fejlett mérésig mindent ugyanazon a tesztállomáson lehet elvégezni, egyszerre.

Ez lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy fejlettebb elemzéseket végezzenek egy későbbi időpontban, anélkül, hogy a mérések második sorozatát kellene elvégezni egy fejlettebb műszeren.

 

Csökkentett átfutási idő és fokozott hatékonyság az akkumulátor átvizsgálásakor

 

A BCS-800 sorozat egy moduláris akkumulátor tesztelő rendszer, amelyet úgy terveztek, hogy kielégítse az akkumulátor értékláncának minden szintjén működő felhasználók igényeit, a K + F-től a kísérleti gyártásig, a termelési teszteléstől a minőség-ellenőrzésig. Három alaptermékből (BCS-805, 810 és 815) összeállítva ezek a fejlett akkumulátor ciklikus töltő/kisütő állomások 8 független csatornát kínálnak, maximális áramuk csatornánként ± 150 mA, ± 1,5 A és ± 15A.

Minden BCS-800 modulhoz opcionálisan beépített FRA (Frequency Response Analyzer) áll rendelkezésre, amely lehetővé teszi az elektrokémiai impedancia spektroszkópia (EIS) kísérleteket 10 kHz és 10 mHz frekvenciatartományban, minden csatornán galvano vagy potencistatikus módban. Az EIS mérések ugyanolyan gyorsak és pontosak, mint a BioLogic kutatási színvonalú berendezésein.

 

A nagy pontosság mind a vezérlés, úgy a mérés során lehetővé teszi a felhasználók számára olyan kihívásokkal teli kísérletek elvégzését, mint például a dQ / dV és így tovább.

 

Ez a csúcsminőségű specifikáció teszi a BCS-800 sorozatot tökéletessé bármilyen mérési típushoz, az alapvető mérésektől a fejlett EIS-ig, és a műszerek különösen alkalmasak az akkumulátorok átvilágítására. A szűrési folyamat ezért gyorsabb, könnyebb, olcsóbb és hatékonyabb lehet.