MOS-500

A CD-spektropolariméter kifejezetten egyensúlyi és gyors kinetikai alkalmazásokhoz lett optimalizálva. A CD-spektrométer kiváló teljesítményt garantál: érzékenységet, pontosságot, sebességet és modularitást a távoli UV-tól a NIR-tartományig.

Részletek

Cirkuláris dikroizmus

A cirkuláris dikroizmus (CD) messze a leggyakrabban alkalmazott kiroptikai módszer a biomolekulák jellemzésére és a királis anyagok elemzésére.

A fehérjék távoli UV cirkuláris dikroizmus-spektruma felfedheti a másodlagos szerkezetükhöz kapcsolódó fontos jellemzőket, például az alfa-hélix, a béta-lemez vagy a béta-fordulat százalékaránya, az UV közelében, információt nyújt a királis kromoforok közvetlen környezetéről .

A látható és a NIR-CD spektroszkópia hasznos módszer a fém-fehérje kölcsönhatások tanulmányozására és az egyedi d – d elektronikus átmenetek feloldására, de az is bebizonyosodott, hogy rendkívül jól teljesítő eszköz az aszimmetrikus szintézis során az enantiometrikus felesleg meghatározására is.

Egy modern spektropolariméter

A MOS-500 egy olyan spektrométer, amelyet egyensúlyi és gyors kinetikai alkalmazásokhoz optimalizáltak. A cirkuláris dikroizmus-spektrométer kiemelkedő teljesítményt nyújt az érzékenység, a pontosság, a sebesség és a modularitás szempontjából a távoli UV-tól a NIR-tartományig. Az optikát és a technológiát úgy választották, hogy minden hullámhossz-tartományban használható legyen. A MOS-500 egy innovatív, szabadalmaztatott háromfokozatú hullámhossz-választó rendszert használ a prizma alapú monokromátorok korlátozásának elkerülésére. A Biokine szoftverplatform magas felhasználói élményt, és nagy teljesítményű eszközöket biztosít, a fehérjék kémiai és termikus denaturációjának elemzésére.

Alacsony üzemeltetési költség és modularitás

A működési költségek alacsonyak, mivel a MOS-500 csak 195 nm alatti működésnél igényli az optika megtisztítását. A standard kettős lámpadoboz növeli a rendszer kényelmes felhasználhatóságát, és az opcionális volfrám lámpa növeli az infravörös teljesítményt. Moduláris felépítése sokkal többé teszi a MOS-500-at, mint egy CD-spektrofotométer: standard abszorbancia, gerjesztő  fluoreszcencia, lineáris dikroizmus és fluoreszcencia anizotropia képességekkel rendelkezik.

Kiegészítők széles választéka áll rendelkezésre, a leállított áramlástól a DR-CD-ig, amely lehetővé teszi a rendszer adaptálását az egyéni kutatási igényekhez. A csúcstechnológia és az erőteljes specifikációk kombinációja teszi az MOS-500 CD-spektrométert valóban csúcstechnológiájú kiroptikai spektrométerré.

CD-tartozékok széles választéka

A moduláris kialakításnak köszönhetően az MOS-500 sokkal több, mint egy egyszerű cirkuláris dikroizmus spektrométer. A standard verziójában detektálási technikák széles skáláját kínálja (abszorbancia, fluoreszcencia, fluoreszcencia anizotropia, lineáris dikroizmus, FD-CD), de a kiegészítők széles választékával ki lehet bővíteni a standard specifikációkat, így különféle folyadékok vagy szilárd minták (küvetták, film, kapillárisok stb.) megvizsgálására is alkalmas lesz. Egy- és többcellás Peltier-vezérlő, a hőmérséklet-stabilitási vizsgálatokhoz szintén rendelkezésre állnak. Ezek a kiegészítők a felhasználók által cserélhetők, lehetővé téve az MOS-500 adaptálását a laboratóriumi igényekhez. A sokoldalúság, az ügyfél-központú tervezési stratégia és a kiváló minőségű optika és technológiai döntések alapján lett tervezve a MOS-500 .

Műszaki paraméterek

 • 163-950 nm és 0 nm (fehér fény) (max. 1200 nm-ig opcionálisan)
 • Kettős fényforrás: szuper csendes 150 W Xe és Xe (Higany) léghűtéses,
  volfrám lámpa rendelhető opciósan (léghűtéses)
 • Monokromátor: szabadalmaztatott kromatikus megvilágítási rendszert egy új kettős rácsos kialakítással
 • ± 0,1 nm-es hullámhossz pontosság teljes hullámhossz tartományban
 • Nitrogéngáz öblítés csak <195 nm-es vizsgálatnál (optika károsodásának veszélye nélkül), nagy hatékonyságú N2 felhasználás
 • Peltier hőmérséklet-szabályozás 0,01 ° C pontossággal (dupla hőmérséklet szenzor)
 • Felülmúlhatatlan alapvonal (baseline) stabilitás
 • CD felbontás 0,00001 mfok
 • CD jel linearitása: 3 Abs
 • CD tartomány: alap verzió ± 7,500 mfok, módosított ± 8,000 mfok
 • Fotometriás tartomány: 0-3 Abs között maximális pontosság, 5 Abs-ig csak pontosságvesztéssel
 • Fotometriás pontosság: ± 0,001 Abs
 • Gyors és érzékeny
 • Szabványos érzékelési módok: CD / Abszorbancia / HV, Fluoreszcencia, FD / CD, fluoreszcencia anizotrópia és polarizáció, LD, HPLC-CD
 • Választható módok (opcionálisan): NIR-CD, ORD, DR-CD, Stopped-flow mérések és titrálás, Emissziós fluoreszcencia
 • Vezérlés: mérés, programozás, ellenőrzés, adatfeldolgozás Biokin szoftver segítségével
 • Méretek 139 x 32 x 39 (cm, szélesség x mélység x magasság)
  Súly 35 kg

Felhasználási területek

MIÉRT KÜLÖNLEGES A MOS-500 SPEKTROPOLARIMÉTER?

 

Felülmúlhatatlan stabilitás

A szuper zajtalan fényforrás és az ultra stabil optika és elektronika kombinációja a MOS-500-at a legstabilabb spektropolariméterként pozícionálja a piacon, amelyik teljes nagyságrenddel veri a konkurenseket. Ideális mérésekhez és titrálásokhoz, amelyek órákig tartanak.

A MOS-500 egyesíti a szabadalmaztatott kromatikus megvilágítási rendszert egy új kettős rácsos kialakítással, amelyek biztosítják a széles hullámhossztartományt, diffrakciós hatékonyságot és pontosságot. Az UV-től a NIR-ig terjedő fény eloszlása homogén módon történik (prizmával a fény diszperziója kisebb a VIS / NIR tartományban, ami a hullámhossz-felbontás csökkenéséhez vezet).

Ez az óriási előny lehetővé teszi a spektrumok regisztrálását UV / VIS –től  NIR-ig, anélkül, hogy változtatnánk a rés apertúráját (ez nem lehetséges a prizmás monokromátorokkal felszerelt spektrométerrel). Ennek következtében a jel-zaj arányt nem befolyásolja a résnyílás csökkenése, és a spektrum könnyen regisztrálható.

Alacsony zajszint

Az optikai komponenseket és a formatervezést nagyon gondosan végezték a legjobb minőség, a hosszú élettartam és a hatékonyság érdekében. Az optikai útvonal optimális, így maximális a fény mennyiség éri el az érzékelőt a távoli UV-től egészen a NIR -ig. A fotosokszorozó detektort úgy választották, hogy a legmagasabb érzékenység biztosítsa a távoli UV-től 950 nm-ig. A széles hatósávú érzékelő lehetővé teszi a rendszer alkalmazását kompromisszummentes fluoreszcens mérésekre, így a MOS-500 sokoldalúbb és költséghatékonyabb műszer, mint a konkurensei. Opcionálisan PMT-k telepíthetők specifikus alkalmazásokhoz szükség esetén és ehhez nem kell hardver frissítés.

Dupla fényforrás

A MOS-500 Xenon / Xe (Higany) kettős fényforrással működik. A xenon lámpát előnyben részesítjük az UV-Vis számára és a higany lámpát egy adott hullámhosszú alkalmazáshoz.

A felhasználó néhány másodperc alatt válthat lámpát, csak egy kart kell kihúzni (vagy visszatolni) a lámpa kezelése vagy újbóli beállítása nélkül. Ez az egyedülálló technológia különösen hasznos az S / N arány optimalizálására. Az ilyen rendszer különösen értékes, ha több felhasználó is használja a műszert a laborban. Csak a MOS-500 kínálja ezt a lehetőséget!

A MOS-500 opciósan volfrám szálas lámpákkal is lehet rendelni 75 W-tól 200 W-ig különböző alkalmazási igényeknek megfelelően.

Nincs szükség N2 öblítésre 195 nm fölött

 Klasszikus CD mérőműszerek gyártói a nitrogénnel történő öblítést kötelezőképpen alkalmazzák a  CD mérések során. A fő ok az, hogy el kell távolítani az oxigént és csökkenteni annak fényelnyelését a távoli UV-tartományban. Ez fontos, ha a hullámhossz rövidebb, mint 195 nm, de az N2-öblítés haszontalan 195 nm-töl egészen a  NIR-ig.

Egy másik ok az, hogy meg kell védeni az UV által oxigénből generált ózontól származó reflexiós bevonatokat, és más részeket.

A MOS-500 konstrukciója jelentősen csökkenti a nitrogénnel történő öblítés szükségességét. A lámpatartóban nincsenek fókuszáló tükrök, így nincs kockázat az optika szemszögéből. A gázadagolás három területre van osztva: a fényforrás, az optikai pad és a mintakamra. A készülék hermetikusan van zárva, így a nitrogén adagolást le lehet állítani 20 perc üzemelés után a fényforrás részben és az optikai pad részben így biztosítva a kiemelkedően stabil méréseket a távoli UV tartományban.

Ez a megoldás drasztikusan csökkenti a nitrogén fogyasztást a rendszer öblítésére, más típusú műszerekhez viszonyítva.

Nagypontosságú hőmérsékletszabályozás

Peltier elemeket, amelyekkel szabályozzuk a cella hőmérsékletét a Bio-Logic-nál gyártjuk, és nem importáljuk más cégtől. Mi nem javasolunk olyan rendszert, amelyik csak a cella hőmérsékletmérését végzi. Úgy terveztük a rendszert, hogy két hőmérséklet-érzékelővel legyen felszerelve: egy szonda a Peltier-elemnél és egy szonda a küvettába merülve. A hőmérséklet szabályozását a mintán végezzük (ez egyedülálló), következésképpen NINCS hőmérséklet túllépés, és a minta hőmérsékletének függvényében megfigyelt denaturáció pontos! A ciklusok és a hőmérsékleti lépések nagyon gyorsan beprogramozhatóak a BioKine szoftver segítségével.

Az elektronikus hardver védelmét úgy határozták meg, hogy növeljék a peltier elem élettartamát, és elkerüljék az üzemeltető hibájából eredő következményeket (például nincs vízfürdő csatlakoztatva). Ha a peltier elem hőmérsékleti gradiense magasabb, mint 40 ° C a peltier két oldala között (a peltier elem károsodását váltja ki), a védelem aktiválódik, és a peltier hőmérsékletét visszaállítja 20 ° C-ra.

Minden egyes hőmérsékleti lépésben CD-t a spektrum automatikusan mérhető. Egy adott hullámhosszon hőmérséklet stabilitási mérések is elvégezhetőek, közvetlenül mérve a CD jelet a hőmérséklet függvényében, amelyekből például a fehérje termodinamikai tulajdonságainak a meghatározására (Tm, ΔCp, ΔS).

Szoftver

Intuitív szoftver

A MOS-500 és az összes tartozék teljesen vezérelhető a BioKine szoftverből. Az akvizíció paraméterei kiválaszthatóak egy ablakból a kísérlet könnyű tervezéséhez. Az adatfájlok különböző formátumokban menthetők el belső elemzésre, vagy könnyen exportálhatóak másodlagos, például szerkezeti elemző szoftverrel történő feldolgozásra.

Külső kisegítő eszközök

MCS-200 Spektrométer

Vezetőképességmérő- stopped flow detektorként használva

A vezetőképesség kimutatása ideális a szervetlen redukció / oxidációs reakciókhoz, a protoncseréhez, a fém ligandum megkötéséhez és a micellaképzéshez felületaktív anyagokból. A vezetőképesség kiegészítő információkat hozhat az abszorpcióhoz, azaz lehetséges két jel egyidejű elemzése. További részletek a specifikációban, mely ide kattintva elérhető.

MOS-DAD

Gyors diódasorú spektrométer

Gyors diódarendszer-sorozat, beleértve a különböző hullámhossz-tartományokat és felbontásokat, bármilyen kinetikai kutatási program igényeinek kielégítésére

További részletek a specifikációkban találhatók, mely ide kattintva elérhető.

MOS200 – MOS200M Spektrométer

Kettős abszorpciós fluoreszcencia spektrométer a gyors kinetikához

Egy egyszerű, gyors és érzékeny gyors kinetikai spektrométer, amely minimum 10 µs-os időfelbontással és nM érzékenységgel rendelkezik

További részletek a specifikációkban találhatók, mely ide kattintva elérhető.

KTT-150 Spektrométer

Szivattyú szonda és fotokatalízis spektrométer

A fotokinetikai rendszerek között a legrugalmasabb rendszer; kifejezetten a fotoszintézis alkalmazáshoz készült. Gyors kinetikai vizsgálatok több hullámhosszon, intenzitás-szabályozással egyetlen kísérletben. Egyetlen kísérleti beállítást használva, lehetővé teszi adatokat gyűjtését, akár kilenc hullámhosszon, valós időben mikrosekundumos idő skálán.

További részletek a specifikációkban találhatók, mely ide kattintva elérhető.

Több mint 1,000 Laborban Világszerte

Válassza ön is a Holnap elektrokémiai berendezéseit.