Forgó korong Elektródák

Elektródák

A forgó korong elektródákat (RDE) és a forgó korong elektródák gyűrűvel (RRDE) arra használják, hogy egyensúlyi tömegtranszport-körülményeket teremtsenek az elektródán reakcióba lépő részecskék számára.

Ezek a körülmények lehetővé teszik a vizsgált  elektrokémiai reakció alapos kinetikai vizsgálatát: a Levich és Koutecký-Levich DC módszernek köszönhetően. Így meghatározhatjuk az elektroreaktív részecskék diffúziós együtthatóját és az elektrokémiai reakció standard reakcióállandóját. Ezt az információt közvetlenebb módon is megszerezhetjük, ha impedancia méréseket hajtunk végre egy RDE-n. Az RRDE esetében a részecskék(ionok)  általában a korongon termelődnek, és a gyűrűn mérhetőek. A megfelelő potenciál alkalmazása a gyűrűn lehetővé teszi a lemezen termelődő részecskék szelektív megfigyelését, ezt számos területen lehet alkalmazni, mint például a korrózió, a katalizátorok és a bio-elektrokémia.

 

Részletek

A BluRev a BioLogic forgó korong elektródák termékcsaládja. Az elektróda forgatója egy RC-10k nevű forgásvezérlő dobozból és a forgó tengelyből áll, amely a motorhoz van csatlakoztatva és egy elektródával van lezárva. A maximális sebesség 10 000 fordulat / perc, ± 1 fordulat / perc pontossággal. A fordulatszám manuálisan vagy távolról is vezérelhető egy külső feszültségjel segítségével. A tengelyre szerelhető korongelektródákból sokféle anyagból választhatunk. A tengely és az elektródák teste PEEK-ből készül, hogy biztosítsa a jó kémiai összeférhetőséget és a mechanikai tömörséget.

Részletek

Több mint 1,000 Laborban Világszerte

Válassza ön is a Holnap elektrokémiai berendezéseit.