FlexP0012 nagy teljesítményű booster EIS funkcióval

Kifejezetten az elektrolizerek / üzemanyagcellák tesztelésére tervezett booster  +/- 200 A folyamatos terhelésig, maximálisan +/- 800 A-ig terjeszthető áramerőség négy egység párhuzamos csatlakoztatásával.

A booster kifejezetten Redox Flow akkumulátorokhoz (RFB) vagy nagy egyedülálló cellákhoz készült.

A FlexP0012 nem csak DC eszköz, hanem 10 kHz-es EIS mérést is képes végrehajtani.

Az eszköz konfigurációja könnyen alakítható a felhasználói igényekhez  anélkül, hogy vissza kellene juttatni a gyárba. Ezt az eszköz booster moduljának plug & play képessége teszi lehetővé.

Az EC-Lab® felület automatikusan felismeri az összes új konfigurációt, biztosítva ezzel, hogy az új frissítésre való áttérés zökkenőmentesen tudjon lezajlani.

A FlexP0012 alkalmazásának egy példáját az AN # 63 leírásában ismerhetjük meg. Protoncsere-membrán vízelektrolízis (PEMWE).

Részletek

Műszaki paraméterek

Felhasználási területek

PÉLDA A FlexP0012 felhasználására

Nagy áram (DC és EIS) mérések az elektrolizereken

A protoncserélő membrán vízelektromos lizer (PEMWE) hidrogén előállítására szolgál, megújuló energiaforrásokból származó felesleges villamos energia tárolására. Ezt a hidrogént ezután újra felhasználhatják villamosenergia-termelésre a hálózathoz, a villamos energia elosztásához vagy a hidrogén mobilitásához (üzemanyagcellás járművek stb.). Ez a technológia nagy áramsűrűséget és energiát igényel a hatékony átalakítási arányhoz. Ebben az összefüggésben a Bio-Logic kibővíti a nagy teljesítményű alkalmazásokra szánt FlexP sorozatát. Ebben a felhasználási leírásban  a cella csatlakoztatása a műszerekhez és a szoftver beállításai kerülnek ismertetésre. A mérések eredményeként kapott adatok:

KÍSÉRLETI BEÁLLÍTÁS

1. A HARDVER MÉRÉSE

A következő eszközökre van szükség (1. ábra):

  • A FlexP 0012 booster csatlakoztatva van az elektrolizátorhoz.
  • Az SP-150 kezeli a FlexP 0012 készüléket.

1. ábra: Hardver beállítása. Az SP-150 csatlakoztatva van a Boosterhez (FlexP 0012) és a FlexP 0012 az elektrolizerhez csatlakozik

2.Az elektrolizátor:

a vizsgálandó elektrolizátor egy 250 cm2-es cella, kör alakú. Az elektrolízis folyadékáramát egy külön vizsgáló állomás kezeli.

POLARIZÁCIÓKÖR (GALVANO-DINAMIKUS)

1 perc pihenés után az 1 A / s áramszkennelést ModuloBat (MB) technikával végezzük a Current Scan (CS) módban a cellára 200 A áramig (4. ábra).

A kapott görbe (5. ábra) jellemző a magas ohmos csepp viselkedésre.

EIS a feszültségtartományban

Potenciális üzemmódban egy EIS-t hajtottunk végre a vizsgált feszültségtartományban, azaz az I.4. V-tól 2.1 V-ig.

Magas frekvencián észlelhető egy induktív hatás (7. ábra), ennek a csatlakozásnak köszönhetően.

Az EIS-adatokat R1 + R2 / Q2 áramkörök illesztik be.

R1 az ohmikus ellenállás hozzájárulása és R2 a polarizációs ellenállás.

Az EIS mérés (SPEIS) és a polarizáció (Current Scan) során kapott polarizáció összehasonlítható. A 9. ábra azt mutatja, hogy az <I> és Ucell görbe nagyjából megegyezik.

Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a FlexP 0012 teljesítményképessége lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy nagy áramsűrűség-méréseket végezzen az energiaátvitel korlátozásainak tanulmányozása érdekében max.8 A / cm²-es áramsűrűségig 25 cm² celsi.e.200 A abszolút áramban.

Mivel a FlexP 0012 egy booster, képes kezelni a pozitív és a negatív áramot, vagyis ugyanazok a méréseket képes elvégezni üzemanyagcellákkal, valamint szuperkondenzátorok vagy akkumulátorok nagy celláival.

EC-Lab® Vezérlő szoftver

Átfogó és erőteljes szoftvercsomag

Az EC-Lab®  a BioLogic által kifejlesztett szoftvercsomag az elektrokémiai mérések tervezésére, elvégzésére, az adatok feldolgozására és grafikai megjeleniítésére, a folyamatok modellezésére.

A több mint 15 éves fejlesztés, modernizálás a technikák és jellemzők folyamatos fejlesztése révén az EC-Lab® szoftver a potenciosztátokat vezérlő szoftverek referenciapontjává vált és ezt még minden felhasználónk elismerte!

Az EC-Lab® egy közös platform az összes Bio-Logic potenciosztosztát / galvanostat vezérlésére, függetlenül attól, hogy az egycsatornás vagy a többcsatornás rendszereket alkalmazunk. Az EC-Lab® szoftver egy multi-eszköz szoftver, amely képes több potenciosztátot vezérelni egyetlen interfészen keresztül.

Eredmények feldolgozása:

Az EC-Lab® szoftver több mint 80 előreprogramozott elektrokémiai technikát képes kivitelezni, de nem csak mérési módszereket biztosítja, hanem a legmodernebb adatfeldolgozást is mellékeli hozzá.

Több mint 1,000 Laborban Világszerte

Válassza ön is a Holnap elektrokémiai berendezéseit.