BioLogic alkalmazások

2015.09.23 11:53
Napelemek paramétereinek a mérése

Napelemek paramétereinek mérése

 

Az utóbbi időkben intenzíven növekszik a fotovoltaikus napelemek felhasználása. Nagyon sok új termelői egység kezdte a napelem panelek gyártását. A gyártás folyamán fontos feltétel, a napelem panelek kapacításának a mérése, a napelemek hatásfokának a mérése, a megjelenő híbák okának a felderitése és kiiktatása. Ehez megfelelő műszerek szükségesek, amelyeket kiválaszthatja a BioLogic által forgalmazott potenciosztátok és teszt állomások közzül.

Többcsatornás potenciosztátok megfelelő boosterrel akár nagyáramú  volt-amperogrammokat is képesek regisztrálni, ami a napelem panelek esetében fontos lehet, mindamelett egyes csatornákon viszont a napelem panel részeinek a viselkedését lehet ellenőrizni, kideritve, melyik rész a felelős a veszteségekért ( soros ellenálás Rs meghatározása). Az impedancia mérésekkel kiderithetőek az elektromos elemek szerepe a működésben.

Bővebb információkért, vegye fel velünk a kapcsolatot (info@labornite.hu).

Alább a BioLogic egyik cikkének a másolata, amelyben a fotovoltaitikus elemek polarizációs görbéit és a Mott-Schottky grafikon felépítésének a módját mutatják be az SP-150 potenciosztát segítségével.