Elektrokémiai cellák

Kistérfogatú elektrokémiai cellák

A kistérfogatú elektrokémiai cellák lehetővé teszik elektrokémiai mérések gyors kivítelezését, mint tudományos kisérletek esetében, úgy az oktatásban is. A 100 ml-s elektrokémiai cellában akár elektroszintézist is el lehet végezni megfelelő potenciosztatikus vagy galvanosztatikus elektrolízissel.

 

         

 

Alább bemutatjuk a 3-elektródás kivítelben potenciosztátokhoz alkalmazott kisméretű elektrokémiai cellákat.

 

Alább a cellák megrendelséséhez szükséges katalógusszámok is megtalálhatóak. Rendelhetőek hozzá különböző kombinációban segédelektródák, munkaelektródák és referencia elektródák, de figyelembe kell venni a méreteket is!

 

Mindeggyik cella  más-más felhasználási lehetőséget bíztosit. Példáúl, kivitelezhető a kistérfogatú minták tanúlmányozása (  csak 200 mikroliter térfogatú oldat a munkelektródrészben), oxigénmentes közeg kialakítása stb.

 

 

Átfolyásos cellák

 

  Két típusu átfolyásos cellát tudunk ajánlani. Ezek müködési elvét az alábbi ábrákról megérthetjük. Különböző kombinációban tudunk ajánlani munka- és segédelektródákat ( grafit (GC), arany, platina, ezüst, nikkel, szénpaszta stb - kérjen ajánlatot, vagy nézze a teljes katalógust), különböző vastagságú betéteket, referencia elektródákat. A cellákban tanulmányozhatóak mint vizes közegű, úgy nem vízes alapú oldatok elektrokémiai viselkedése.

Az alábbi kisméretű átfolyásos cellák nagyon alacsony koncentrációk ( 10-15 mol ) adagolását teszik lehetővévé 1ml/min -  100 µL/min átfolyási sebességeknél, ezért is a fő felhasználási területük:

  • HPLC dektorok kidolgozása
  • Flow Injection detektorok
  • Bio-szenzorok kifejlesztése

 

 

 

Lapos elektróda tanulmányozására szolgáló cella

 

Ezt a cellát  fel lehet használni  lapos felületű elektróda anyag elektrokémiai tesztelésére.Könnyen összeszerelhető szendvics típusu cella kb. 1 ml térfogatú és az elektróda felülete maximálisan 1 cm2.

Referencia elektródát külön kell rendelni hozzá, például az A-012167 vagy A-012171.

 

Plate Material Evaluating Cell